SELAMAT DATANG KE D'PINANG HOMESTAY, KLEBANG MELAKA: November 2014

24 November 2014

Kerja buat wiring dan masuk barang oleh suamiku tercinta

Ada sedikit kemajuan setelah tergendala oleh kerana grill, kini dalam proses masukan barang-barang yang dah ada ke dalam rumah dan kerja-kerja wiring yang dibuat sendiri oleh suamiku termasuk memasang downlight. Pehh.. patutlah upah pasang downlight ni mahal, punya lah leceh kejaan nya oiiii.. tebuk punya tebuk ada besi pula.. memang agak rumit juga buat wiring ni ye.. Oleh sebab suamiku yang tercinta ini nak buat sendiri maka dengan paksa rela nya saya menjadi pembantu yang setia.

Memang allah tentukan saya bukan dalam bidang yang keras", kasar,hardcore agaknya.. sebab satu hari menolong suamiku tercinta, keesokkan harinya saya sakit2 badan, sakit kaki... Buat kerja dari pagi sampai pukul 11 malam.. Memang penat giler.
Keesokkan harinya panggil adik ipar turun dari seremban untuk tolong suamiku tercinta.. Saya surrender la..

Sekian sahaja setakat ini.. dah siap nanti kita sambung cerita.



Hubungi D'pinang Homestay di 019-6609951(SMS/Call/PM/WA) untuk tempahan dan maklumat lanjut

06 November 2014

Grill rumah siap sepenuhnya

Alhamdulillah, grill rumah dah siap sepenuhnya. Macam dah takda cerita lain pula, asyik pasal grill je. Hahahaha.. Ok lah, atas permintaan ramai (cewah, macam poyo lak) saya mengupload gambar grill rumah saya yang cantik ni, cewah. Kalau ada yang nak tiru, dipersilakan, saya pun google design grill ni kat internet juga.

Kalau yang tercari-cari tukang grill di Melaka ni ataupun berminat untuk tempah grill dengan Abg Grill rumah saya ni, boleh email saya di emy_2912@yahoo.com.my ataupun tinggalkan jejak anda pada ruangan komen, saya akan menjejaki anda dan memberikan kontek number Abg Grill ini. 

Sekian sahaja untuk harini ini. Wasalam




Hubungi D'pinang Homestay di 019-6609951(SMS/Call/PM/WA) untuk tempahan dan maklumat lanjut

04 November 2014

Grill bentuk 's'

Harini cerita pasal grill lagi. Alhamdulillah siap juga akhirnya. inilah dia grill rumah saya bentuk 's'. Tapi masih ada yang tak puas hati, blablabla, esok abg grill akan datang untuk repair sikit yang mana tak elok nya tu. Nasib la hai abg grill dapat owner yang cerewet ni. Bukan apa, saya nak hasil yang kemas, taknak lompong sana sini, dari jauh memang ok & cantik, tapi bila dekat, memang nampak lompong-lompong di tempat pateri yang tidak kemas. 


Walau apa pun, syukur sangat sebab dapat abg grill yang sabar, baik hati sebab kiteorang dah bayar habis pun bila complain masih juga sudi datang dan repair. Ada sesetangah orang memang tak dilayan nya kan. 

Pakej siap pasang rail langsir sekali. huhuhu memang bagus. Lepas dah repair saya akan update lebih banyak gambar grill ye, barulah nampak comel. hihihi


Hubungi D'pinang Homestay di 019-6609951(SMS/Call/PM/WA) untuk tempahan dan maklumat lanjut

D'Pinang Homestay Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign