SELAMAT DATANG KE D'PINANG HOMESTAY, KLEBANG MELAKA: Disember 2014

23 Disember 2014

Sofa merah L-shape menarik minat en.suami

Program hujung minggu yang agak padat, bukan nya padat terisi, tapi padat sebab tunggu orang hantar perabut last minit cancel sebab pekerja cuti. Ada ke patut punya la kelam kabut nak kejar kan masa lagi setengah jam baru nak call cakap cancel. Asal la tak bagitau siang-siangkan. Haaa.. sudah.. kalau nak membebel dak hanie memang tak jadi apa lah entry aku ni. Hihihi

Tapi alhamdulillah hari ahad dapat jugak loading barang. Dan yang paling syok sekali tengok sofa merah bentuk L-shape pilihan suami saya. Memang en.suami jatuh cinta pandang pertama dengan sofa L-shape ni masa kat kedai. Akhirnya termakbul hajat untuk memilikinya.. syukur Ya Allah dengan limpahan rezeki yang kau berikan kepada kami sekeluarga.

Pasni siapa yang sewa mahligai kami ni jaga elok2 tau. Kami pilih barang yang terbaik untuk rumah kami biar yang sewa rasa selesa. Tilam siap ada warenty 5 taun. Ye ke idak tak tau la. Tapi pasti kene simpan resit.

Dan langsir merah juga pilihan en.suami, senang kata memang en.suami suka warna merah la. Hihihi.. ikot kan aje la, tak kuasa nak duduk lama-lama kat kedai langsir tu. Langsir bilik tu berukuran 14 kaki... panjang gilosss kan.

Setakat ni sahaja update untuk kali ni. Dpinanghomestay ni belum boleh sewa lagi ye. Kami akan buka masa cuti raya cina nanti. InsyaAllah. Sekian. Wasalam.




Hubungi D'pinang Homestay di 019-6609951(SMS/Call/PM/WA) untuk tempahan dan maklumat lanjut

03 Disember 2014

Lampu chandelier menaikkan seri ruang tamu

Ahamdulillah siap jugak akhirnya kerja-kerja menwiring rumah yang dilakukan sendiri oleh en.suami.

Mula-mula angan-angan nak pasang chandelier ni tapi alhamdulillah ada rezeki lebih jadi kenyataan pula. Terima kasih en.suami sebab tunaikan hajat isterimu ini. Memang lama mengidam nak pasang lampu kristal juntai-juntai ni, ruang tamu nampak lebih berseri dan menimbulkan suasana romantik tau. Tapi yang tak menahannya satu mentol lampu chandelier ni 25 watt, so kira lah kalau ada 6 mentol.. pehhhh... dasyat tak dasyat hakak oiii... lampu downlight LED yang terang benderang tu satu baru lah 12 watt.. tapi tak kisah lah, janji cantik. Bukannya nak buka lampu chandelier tu hari-hari kan. Menyedapkan hati.. hehehe..

Hubungi D'pinang Homestay di 019-6609951(SMS/Call/PM/WA) untuk tempahan dan maklumat lanjut

D'Pinang Homestay Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign