SELAMAT DATANG KE D'PINANG HOMESTAY, KLEBANG MELAKA: Februari 2015

10 Februari 2015

Instagram d'pinang homestay

Assalammualaikum dan salam sejahtera

Buat masa ini saya menggunakan instagram personal saya untuk iklankan d'pinang homestay' saya ni sebab rasanya kalau banyak sangat takut tak ter'update' pula, lagipun baru lagi kan dalam 'menghomestaykan' rumah, ayat apa kau pakai ni hanie. xtau lah.hihihi



Gambar poyo's dak hanie. Jom follow 'Emy Ilhamie'

Berminat untuk stay di d'pinang homestay ini, boleh lah hubungi saya di 019-6609951 atau suami, fairuz 012-7454751. Untuk booking kami letak RM50.00 sekiranya anda membatalkan booking tersebut maka akan ter'burn lah duit tersebut. 

Berhampiran rumah kami ada 3 lagi homestay, jadi kalau yang inginkan banyak rumah boleh terus hubungi kami k.. kami akan bantu untuk uruskan lagi 3 rumah itu tanpa cas. Hanya membantu sahaja, niat kerana ALLAH.

D'pinang homestay terletak di Taman Pinang Impian, mukim tak tahu tapi berhampiran dengan Giant Klebang, Pantai Klebang dan Pantai puteri serta Cendol Bakar Melaka. 

Hubungi D'pinang Homestay di 019-6609951(SMS/Call/PM/WA) untuk tempahan dan maklumat lanjut

03 Februari 2015

Pemain bola sepak kanak-kanak duduk homestay di Taman Pinang Impian

Alhamdulillah baru-baru ni kami menerima kunjungan daripada  orang Kluang, Johor. Mereka adalah pemain bola sepak kanak-kanak yang sedang dalam  latihan bola sepak yang diadakan di Dataran Satu Malaysia, Pantai Klebang, Melaka.

Oleh kerana kawasan perumahan Taman Pinang Impian ini berdekatan dengan Pantai Klebang, coach pun mencari-cari homestay untuk tidur berikutan program keesokkan harinya bermula jam 7 pagi.

Gambar hiasan semata-mata dari Akhbar Kosmo

Al-kisah kami sedang me'loding meja makan untuk homestay kami, datang seorang pakcik kata "Saya tengah cari homestay, dah jumpa 2 tapi nak lagi 2".. Ayah saya pun bersuara " rumah ni pun bakal jadi homestay tapi belum complete lah, dapur dan peti ais belum ada lagi" Orang tu menyambung "eh, xpe2 kami nak tidur je, memang tak gunakan dapur. " ayah pun berkata" ooo.. kalau macam tu bagi kami kemas dulu lepas tu awak boleh lah masuk"..  Orang itu berlalu dan terlihat dari jauh kanak-kanak berkejaran dihadapan taman tersebut. (Ayat nak macam novel kan, hihihi)

Jadi kesimpulannya sekiranya anda mencari-cari homestay di kawasan Bandar Melaka, Pantai Klebang, Pantai Puteri atau mencari homestay dalam kuantiti yang banyak (3,4 buah rumah) bolehlah datang ke Taman Pinang Impian atau hubungi suami saya Fairuz 012- 7454751 atau saya, Hanie 019-6609951 untuk maklumat lanjut.

Hubungi D'pinang Homestay di 019-6609951(SMS/Call/PM/WA) untuk tempahan dan maklumat lanjut

D'Pinang Homestay Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign