SELAMAT DATANG KE D'PINANG HOMESTAY, KLEBANG MELAKA: Julai 2015

31 Julai 2015

Berkat Roti John Pantai Puteri, Melaka

Assalammualaikum dan salam jumaat.

Harini saya nak kongsi kedai kegemaran roti john ayah saya iaitu terletak di sekitar kawasan Pantai Puteri, Melaka. Kedainya berada di tepi jalan dan mudah nak cari. Alhamdulillah satu hari di bulan puasa haritu, kami sekeluarga berkesempatan pergi ke Berkat Roti John ni dan ternyata memang sedap. Siap ada kuah cicah sekali. Ayah saya kata kedai ni memang dah lama cuma saya je yang tak tahu.hehehe



Kalau dari D'pinang Homestay Melaka lebih kurang 4 km iaitu 6 minit sahaja. Kat sekitar situ memang banyak kedai makan cuma sedap ke tak tu kene lah cuba ye. 

Inilah lokasinya. Mudahkan. Kalau payah sangat taip je kat google map Berkat Roti John. 

Klik untuk gambar lebih jelas

Setakat ini sahaja. Lain kali saya akan update tempat makan menarik kat sekitar D'pinang Homestay ini lagi ye dan semestinya di Melaka. Melaka maju negeriku sayang, cewahhh...

Sekiranya berminat untuk menginap di D'pinang Homestay jangan malu jangan segan, marilah hubungi saya atau suami di no. 019-6609951 atau 012-7454751.. Sekian wasalam. 


Hubungi D'pinang Homestay di 019-6609951(SMS/Call/PM/WA) untuk tempahan dan maklumat lanjut

29 Julai 2015

Majlis Solidariti Aidilfitri Di Dataran 1 Malaysia, Klebang Melaka

Marilah kawan-kawan kita datang ke Dataran 1 Malaysia Klebang Melaka untuk makan FREE sambil beramah mesra dan mengeratkan silaturahim sesama kita. 

Kaku tangan nak menaip akibat pengunguman rombakkan menteri kabinet tadi. Tapi program ni harus diwar-warkan dan dilangsungkan ekoran persediaan di tapak dataran 1 Malaysia telah pun bermula. 

Alhamdulillah syukur kerana D'pinang Homestay Melaka telah di tempah selama 5 hari bermula 28 Julai hingga 2 Ogos 2015 oleh mereka yang berusaha menjayakan program tersebut. 

Dijangka seramai 50,000 orang yang akan hadir bagi memeriahkan program ini. Pehhh.. satu kepala rm14 kali lah dengan 50 ribu manusia. Alhamdulillah pada yang dapat katering tersebut, sila masak sedap-sedap ye.. 

Sekian sahaja lintas langsung dari Dataran 1 Malaysia, Klebang.


Hubungi D'pinang Homestay di 019-6609951(SMS/Call/PM/WA) untuk tempahan dan maklumat lanjut

28 Julai 2015

Homestay bersih, kemas dan tersusun rapi di Melaka

Amboi amboi, tajuk tak menahan yek. Alhamdulillah setakat ini itulah target kami untuk menyediakan homestay yang bersih, kemas dan tersusun rapi bagi keselesaan pengunjung yang menginap disini. Saya sentiasa berharap pengunjung akan berpuas hati dengan keadaan dirumah ini dan berasa seperti berada dirumah sendiri. 


Kepada yang tercari-cari homestay di Melaka. Boleh lah cuba menginap disini, harga berpatutan, homestay bersih dan selesa. Ada 3 bilik dan 2 bilik air serta garaj boleh memuatkan 2 biji kereta. 

Hanie
019-6609951
Fairuz 
019-4212782

Hubungi D'pinang Homestay di 019-6609951(SMS/Call/PM/WA) untuk tempahan dan maklumat lanjut

27 Julai 2015

Makan Durian Di Melaka Tropical Fruit Farm

Assalammualaikum 

Al-kisah cerita yang tersebar luas di media sosial mengenai pesta makan durian di Melaka Tropical Fruit Farm yang salah tarikh mengikut poster palsu dan kemudian dengan inisiatif sendiri menalifon MTFF sendiri mengenai hal tersebut. Rujuk artikel ni Pesta Makan Durian. Thanks pada blogger miemy thalia yang mai khabaq kat cek tu pasal perkara itew. 

Biarlah gambar berbicara....cewah


Masuk RM10/kepala selama sejam dan anda boleh makan sepuas-puasnya sampai lebam atau sampai mak kau bertukau jadik ijau. hehehehe... gurau je ye... tapi memang syok la kan pergi dengan family dan pakcik makcik dan sepupu sepapat, memang seronok. Satu meja kami yang punya. Nak jadikkan cerita yang menjadikkannya lagi best sebab kami dapat baucer, so alhamdulillah kami masuk FREE la.... Jangan jeles yek. 

Si gagah bodyguard kecik saya Abg Haq tak sentuh seulas pun, sebab dia ikut ayahnya yang kureng sikit makan durian ni. Tapi pewaris generasi pelahap durian iaitu si comel cerdik buah hati saya Ilman makan 6 ulas setelah berdalih-dalih dengan mama. Kalau ikutkan nak bagi 3 ulas je tapi Ilman nak lagi, terpaksa bagi, itu kalau ayah tau comfirm mama kene marah. So kita buat diam je.


Macam-macam aktiviti yang ada selain makan durian contohnya kuiz teka berat buah durian, lepastu kalau betul atau yang terhampir akan dapat hamper. Selain itu, Melaka Tropical Fruit Farm juga ada menyediakan bas (yang tak da tingkap) bagi membolehkan para pengunjung melawat di sekitar kawasan ini. Kita boleh tengok lembu, kambing, burung unta dan ada arnab. Satu pusingan RM2/Kepala. Memang murah dan berbaloi. 

Bagi pendapat insan biasa ini, tempat ni ada potensi yang tinggi untuk lebih membangun, lebih dikenali dan mampu menarik lebih ramai pengunjung dari luar dan dalam Negeri Melaka. Tetapi mereka haruslah mengusahakan tempat ini dengan lebih elok lagi, Pokok-pokok perlu dibaja, disiram dan dirapikan. Pokok mati haruslah diganti dengan yang baru, kebersihan kawasan sekitar haruslah dititikberatkan. Sewaktu menaiki bas melawat sekitar tempat ni dalam hati berkata 'Ya Allah, ruginya...Kita ada tanah, ada kawasan, kenapa ianya tidak diusahakan dengan sebaiknya. Janganlah seperti melepaskan batuk ditangga, seperti kata orang-orang lama 'asalkan ada jangan tidak'. 

Waduh, pandai pula saya mengomen. Masa sangat mencemburui saya, jadi saya berhenti setakat ini sahaja. Nantikan celotoh di next entry k. wasalam. 

D'pinang Homestay Melaka kawasan berhampiran Pantai Klebang dan Pantai Puteri. Berminat sila hubungi saya di 019-6609951/019-4212782 (SMS/CALL/WHATSAPP) untuk maklumat lanjut. 


  

Hubungi D'pinang Homestay di 019-6609951(SMS/Call/PM/WA) untuk tempahan dan maklumat lanjut

13 Julai 2015

Alhamdulillah, Rezeki Hari Raya

Assalammualaikum dan selamat pagi 

Selamat berpuasa semua. Harini cuaca redup je, adakah malam tadi malam lailatulqadar? wallahualam. Hanya allah je yang tahu. Setulusnya saya rasa masih jauh lagi untuk saya merasa nikmat itu, tapi sering berdoa agar saya dapat menikmatinya suatu hari nanti InsyaAllah. Amin.


Harini nak khabarkan kepada semua D'pinang homestay fully booked on 19 - 21 Julai 2015 & 1 st Raya. Alhamdulillah.

Oleh itu, sesiapa yang berminat untuk bermalam di D'pinanghomestay pada hari-hari yang lain, masih kosong lagi. 

Boleh hubungi Hanie/Fairuz untuk tempahan.
Hanie 019-6609951
Fairuz 012-7454751


Hubungi D'pinang Homestay di 019-6609951(SMS/Call/PM/WA) untuk tempahan dan maklumat lanjut

D'Pinang Homestay Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign