SELAMAT DATANG KE D'PINANG HOMESTAY, KLEBANG MELAKA: Makan Durian Di Melaka Tropical Fruit Farm

27 Julai 2015

Makan Durian Di Melaka Tropical Fruit Farm

Assalammualaikum 

Al-kisah cerita yang tersebar luas di media sosial mengenai pesta makan durian di Melaka Tropical Fruit Farm yang salah tarikh mengikut poster palsu dan kemudian dengan inisiatif sendiri menalifon MTFF sendiri mengenai hal tersebut. Rujuk artikel ni Pesta Makan Durian. Thanks pada blogger miemy thalia yang mai khabaq kat cek tu pasal perkara itew. 

Biarlah gambar berbicara....cewah


Masuk RM10/kepala selama sejam dan anda boleh makan sepuas-puasnya sampai lebam atau sampai mak kau bertukau jadik ijau. hehehehe... gurau je ye... tapi memang syok la kan pergi dengan family dan pakcik makcik dan sepupu sepapat, memang seronok. Satu meja kami yang punya. Nak jadikkan cerita yang menjadikkannya lagi best sebab kami dapat baucer, so alhamdulillah kami masuk FREE la.... Jangan jeles yek. 

Si gagah bodyguard kecik saya Abg Haq tak sentuh seulas pun, sebab dia ikut ayahnya yang kureng sikit makan durian ni. Tapi pewaris generasi pelahap durian iaitu si comel cerdik buah hati saya Ilman makan 6 ulas setelah berdalih-dalih dengan mama. Kalau ikutkan nak bagi 3 ulas je tapi Ilman nak lagi, terpaksa bagi, itu kalau ayah tau comfirm mama kene marah. So kita buat diam je.


Macam-macam aktiviti yang ada selain makan durian contohnya kuiz teka berat buah durian, lepastu kalau betul atau yang terhampir akan dapat hamper. Selain itu, Melaka Tropical Fruit Farm juga ada menyediakan bas (yang tak da tingkap) bagi membolehkan para pengunjung melawat di sekitar kawasan ini. Kita boleh tengok lembu, kambing, burung unta dan ada arnab. Satu pusingan RM2/Kepala. Memang murah dan berbaloi. 

Bagi pendapat insan biasa ini, tempat ni ada potensi yang tinggi untuk lebih membangun, lebih dikenali dan mampu menarik lebih ramai pengunjung dari luar dan dalam Negeri Melaka. Tetapi mereka haruslah mengusahakan tempat ini dengan lebih elok lagi, Pokok-pokok perlu dibaja, disiram dan dirapikan. Pokok mati haruslah diganti dengan yang baru, kebersihan kawasan sekitar haruslah dititikberatkan. Sewaktu menaiki bas melawat sekitar tempat ni dalam hati berkata 'Ya Allah, ruginya...Kita ada tanah, ada kawasan, kenapa ianya tidak diusahakan dengan sebaiknya. Janganlah seperti melepaskan batuk ditangga, seperti kata orang-orang lama 'asalkan ada jangan tidak'. 

Waduh, pandai pula saya mengomen. Masa sangat mencemburui saya, jadi saya berhenti setakat ini sahaja. Nantikan celotoh di next entry k. wasalam. 

D'pinang Homestay Melaka kawasan berhampiran Pantai Klebang dan Pantai Puteri. Berminat sila hubungi saya di 019-6609951/019-4212782 (SMS/CALL/WHATSAPP) untuk maklumat lanjut. 


  

Hubungi D'pinang Homestay di 019-6609951(SMS/Call/PM/WA) untuk tempahan dan maklumat lanjut

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

D'Pinang Homestay Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign