SELAMAT DATANG KE D'PINANG HOMESTAY, KLEBANG MELAKA: Januari 2016

31 Januari 2016

Tempahan Untuk Tahun Baru Cina Dibuka

Assalammualaikum dan selamat pagi.

Untuk makluman semua, tempahan untuk dpinang homestay bagi tahun baru cina dibuka semula iaitu bermula dari 7 februari 2016 dan seterusnya. Ini berikutan pembatalan yang dibuat oleh guest yang booking sebelum ini. Oleh itu, sesiapa yang berminat boleh menghubungi 019-6609951 untuk tempahan atau maklumat lanjut.

Dpinang homestay sesuai untuk 6 orang dewasa kerana kami menyediakan 3 bilik iaitu
🐤 Katil kelamin di bilik master
🐤 2 katil bujanh di bilik kedua
🐤 Katil double decker atas kecil bawah besar di bilik ketiga.

Kesemua bilik mempunyai kipas sahaja termasuk dua diruang tamu dan satu diruang makan menjadikannya total 6 buah kipas.

Harga untuk Tahun Baru Cina ini adalah rm200/malam dan perlulah membuat tempahan awal dengan membayar deposit rm50/malam. Baki bayaran hendaklah dibuat semasa check in.

Notakaki : Sekiranya pembatalan tempahan maka duit deposit tersebut tidak akan dikembalikan.

Sekian, wasalam.


Hubungi D'pinang Homestay di 019-6609951(SMS/Call/PM/WA) untuk tempahan dan maklumat lanjut

25 Januari 2016

Homestay penuh dikala perayaan Tahun Baru Cina

Assalammualaikum dan selamat petang

D'pinang Homestay Klebang, Melaka telah di booking oleh guest dari 6 - 7 dan dari 7 - 9 Februari 2016. Hari-hari yang lain masih kosong. Sekiranya anda berminat boleh hubungi 019-6609951 atau 012-7454751. Lebih mudah sekiranya kita berurusan melalui whatsapp yek sebab boleh hantar gambar, boleh send location dan sebagainya. Tapi kalau nak call atau sms pun boleh juga.



Hubungi D'pinang Homestay di 019-6609951(SMS/Call/PM/WA) untuk tempahan dan maklumat lanjut

07 Januari 2016

FESTIVAL AJL KE 30 DI DATARAN 1 MALAYSIA, KLEBANG MELAKA

Assalammualaikum dan selamat petang. 

Harini nak kasi tau kepada semua peminat AJL yang nak jumpa retis kesayangan mereka boleh lah datang ke Dataran 1 Malaysia kat Klebang ni pada 9 Jan 2016 ye, sambil menikmati pemandangan tepi laut kita dengar music. lalalala


Di khabarkan bermula pada jam 2 petang dan berakhir pada 12 tengah malam. Jadi kalau anda berkelapangan, tak tahu nak buat apa kat rumah, marilah ke sini yek.

Kalau nak lagi best, taknak tempuh jem berejam-rejam, bolehlah menginap di D'pinang Homestay... jalan kaki je tau. kelas kan. Berminat??? boleh hubungi saya untuk tempahan. Masih kosong lagi tau setakat ni. 




Hubungi D'pinang Homestay di 019-6609951(SMS/Call/PM/WA) untuk tempahan dan maklumat lanjut

05 Januari 2016

Tempat makan menarik di Melaka

Assalammualaikum dan selamat petang.

Harini saya nak kongsikan ada 2 gambar yang menjadi viral di facebook mengenai tempat makan menarik di Melaka. 



Inilah senarainya, saya xtau siapa penulisnya, jadi xdapat nak bagi kerdit, minta halal ye.

 Maka kalau mereka yang datang ke Melaka, tertanya-tanya tempat mana nak makan, boleh lah cuba. (pst.. saya orang melaka pun ada tempat makan di dalam senarai kat atas tu yang saya belum pergi).  Apa-apa pun nanti kita cuba ya. Untuk pengetahuan semua banyak lagi tempat makan menarik contohnya Young TauFu yang terletak di jalan Pulau Gadong, memang lain daripada yang lain, kuah sup bersama sambal merah, memang sedap, saya bagi 5 bintang. hehehe. Nanti cuba tau. jangan tak cuba (^_^) 



Hubungi D'pinang Homestay di 019-6609951(SMS/Call/PM/WA) untuk tempahan dan maklumat lanjut

D'Pinang Homestay Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign